Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan ortaklaşa otomobil üretecek

Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan, nüfusu 65 milyondan fazla olan ülkelerin otomobil pazarlarını birleştirmek için tasarlanmış yeni bir ortak holding “Türk Otomobil Endüstrisi” kuruyor. Özbek basınında yer alan habere göre, bu ülkelerin otomobil endüstrisinin ortaklaşa UzAuto markası altında otomobil üreteceğini yazdı.

Taşkent’te yapılan anlaşmalar kapsamında “Küçük ölçekli montaj yöntemiyle Kazakistan’da Chevrolet otomobil üretiminin organizasyonu” öngörülmektedir. Bu program için 50 milyon dolar ayrılacak.

Başka bir sözleşmeye göre Uzavtosanoat, Kazak şirketi Saryarkaavtoprom’a araç kitleri ve Chevrolet bileşenleri tedarik edecek. Bu projenin maliyeti 500 milyon dolar.

Ayrıca, Özbekistan’da otomobil yedek parçalarının satışı için bir dağıtım merkezi ve pazar yeri oluşturulması amaçlanıyor.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/ozbekistan-kazakistan-ve-azerbaycan-ortaklasa-otomobil-uretecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir