Türkmenistan Küresel Metan Taahhüdü’ne katılmak istiyor

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı İklim Değişikliği Özel Temsilcisi John Kerry arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

Taraflar, uluslararası gündemde özel önem verilen çevre konularının güncel konularını ele aldılar, bu konunun kilit yönleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Görüşme sırasında, Türkmenistan’ın petrol ve gaz, enerji, ulaşım ve diğer endüstrilerde sürekli olarak gelişmiş çevre dostu kaynak tasarrufu sağlayan teknolojiler getirerek yeşil bir ekonomiye geçiş stratejisi uyguladığı kaydedildi.

Türkmen tarafının girişimiyle Aşkabat’ta BM himayesinde Orta Asya için Bölgesel İklim Teknoloji Merkezi açılması da planlanıyor.

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Konferansı’nın 26. oturumunda Türkmenistan, Küresel Metan Taahhüdü’ne (GDO) ilişkin yeni girişimi memnuniyetle karşıladı ve Küresel Metan Taahhüdü’ne katılma olasılığını değerlendirdiği belirtildi.

Metan salımını 2030’a kadar yüzde 30 azaltmayı öngören taahhüde 80’den fazla ülke katılıyor.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-kuresel-metan-taahhudune-katilmak-istiyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir