Rusya Devlet Duması Başkanı Türkmenistan’ı ziyaret etti

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin Türkmenistan’da resmi temaslarda bulundu. Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin resmi ziyareti kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

Türkmenistan Devlet Başkanı ile Vyaçeslav Volodin Rusya ile Türkmenistan parlamentoları arasındaki işbirliği konularını görüştüler.

Rus Duma heyeti ziyareti çerçevesinde Türkmenistan Meclisi’nde görüşmelerde bulundu. Türkmenistan Meclis Başkanı Gülşat Mammedova, Duma heyetini Türkmenistan’da gerçekleştirilecek milletvekilleri seçimine gözlemci olarak katılmaya davet etti. Vyaçeslav Volodin Duma temsilcilerinin bu seçimlerde gözlemci olarak yer alacağını belirtti.

Ayrıca, Rusya Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin Türkmenistan milletvekillerine hitap etti. Devlet Duması Başkanı “Bugün Rusya ile Türkmenistan arasındaki ilişkiler eşitlik, iyi komşuluk ve saygı ilkelerine dayanan stratejik niteliktedir. Türkmenistan ile karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin geliştirilmesi önceliklerimizden biridir.” dedi.

Devlet Duması Başkanı meslektaşlarına parlamento boyutu çerçevesinde Rusya ile Türkmenistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinin teşvik edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Viacheslav Volodin, bugün Rusya’nın Türkmenistan’ın beş önemli ticaret ortağından biri olduğunu vurguladı.

Duma heyetinin ziyareti 11 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleşti.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/rusya-devlet-dumasi-baskani-turkmenistani-ziyaret-etti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir