UNICEF, konteynırlı oksijen tesislerini Türkmenistan’a teslim etti

Türkmenistan’daki Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), konteynerli üç oksijen tesisini ülkenin Sağlık ve İlaç Sanayi Bakanlığına teslim etti.

UNİCEF’ten yapılan açıklamaya göre, üniteler hâlihazırda Türkmenistan Bulaşıcı Hastalıkları Önleme ve Tedavi Merkezi ile Aşkabat’taki Uluslararası Travmatoloji Merkezi’nde kullanılıyor. Bunların Ahal bölgesindeki Tejen şehir hastanesinde de hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor.

“Kutudaki Oksijen Tesisi” olarak bilinen tesis, büyük hacimlerde tıbbi oksijen üretmek için tasarlanmış yenilikçi bir çözümdür.

Teslimat, kurulum ve bakım hizmetleri için gerekli ekipmanın yanı sıra “fabrikayı” çalıştıracak personelin ilk eğitimini içerir.

Oksijene erişim acil durumlarda hayat kurtarabilir, ayrıca zatürree ve diğer akut solunum yolu enfeksiyonları olan çocuklar için önemli bir tedavidir.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/unicef-konteynirli-oksijen-tesislerini-turkmenistana-teslim-etti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir