Atina-Ankara Arasında Siyasi İstişarelerin Sürdürülmesi Kararlaştırıldı

Atina-Ankara arasında Pozitif Gündem için ortak hedefin teyidi ve siyasi istişarelerin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Yunanistan ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcıları Kostas Fragogiannis ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Atina’da yaptıkları istişarelerin tamamlanmasının ardından yaptıkları ortak açıklamayla, 7 Aralık 2023’te Selanik’te toplanacak olan 5. Yüksek İşbirliği Konseyi’nin girişimcilik, turizm, ulaştırma, enerji, bilim, teknoloji, tarım, çevre, sosyal güvenlik, sağlık, gençlik, eğitim ve spor gibi ortak hedeflerini doğruladılar.

İki ülke arasındaki Pozitif Gündem çerçevesinde 5’inci tur müzakerelerin gerçekleştirileceği Ortak Eylem Planı’na ilişkin, Yunanistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında son dönemde yapılan üst düzey görüşmelerde ortaya çıkan olumlu havayı esas alarak, iki devletin liderlerinin kendilerine yüklediği misyon ve Dışişleri Bakanlarının mutabakata vardığı yol haritası doğrultusunda iki Bakan Yardımcısının toplantısı dün gerçekleşti.

Bugün Dışişleri Bakan Yardımcıları Büyükelçi Aleksandra Papadopulu ve Büyükelçi Burak Akçapar düzenli siyasi istişarelerde bulundu. İkili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

İki taraf, ikili ve uluslararası düzeyde anlaşma ve işbirliği alanlarını belirlemek amacıyla halihazırda var olan olumlu atmosferi geliştirme konusunda mutabakata vardı.

Aralık ayında yapılacak olan Yüksek Güvenlik Konseyi’nin hazırlık süreçlerinin yanı sıra, Güven Artırıcı Tedbirler ve inceleme/istişare görüşmeleri de dahil olmak üzere mevcut iletişim kanallarını gözden geçirdiler. Bu bağlamda iki taraf, ortak bir anlayışa varmak amacıyla diyaloğu sürdürme kararlılığını dile getirdi.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/atina-ankara-arasinda-siyasi-istisarelerin-surdurulmesi-kararlastirildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir