Türkmenistan, Pakistan ve Afganistan, TAP enerji projesini görüşmek üzere üçlü toplantı yapacak

Türkmenistan, Afganistan ve Pakistan, TAP enerji nakil projesini hayata geçirmek için kapsamlı görüşme ve fikir alışverişinde bulunmak üzere bakanlar düzeyinde bir toplantı yapacak. Bu, Afganistan Enerji ve Su Kaynakları Bakanlığı tarafından belirtildi.

Afganistan Enerji ve Su Kaynakları Bakan Vekili Molla Abdul Latif Mansur, Türkmenistan’ın Afganistan Büyükelçisi Hoca Ovezov, Türkmen heyeti başkanı Myrat Artykov ve Afganistan Dışişleri Bakanlığı’nın katılımıyla bakanlıkta bir toplantı düzenlendi.

Taraflar, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan’dan elektrik iletimi ve Nur ül-Cihad trafo merkezi inşaatı projeleri çerçevesinde işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Taraflar, söz konusu projelerin uygulanmasını hızlandırmak için iki ülkenin teknik ekipleri arasındaki koordinasyonun önemini vurguladılar.

Daha önce, Türkmenistan heyeti Afganistan’ın ulusal enerji şirketi DABS’nin başkanları ile bir toplantı yaptı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-pakistan-ve-afganistan-tap-enerji-projesini-gorusmek-uzere-uclu-toplanti-yapacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir