Türkmenistan, Tacikistan’da tekstil fabrikası kurma teklifinde bulundu

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un Tacikistan’a yaptığı iki günlük devlet ziyareti sona erdi. İkinci günün programına göre Türkmenistan Devlet Başkanı, günün ilk yarısında Tacikistan Cumhuriyeti Başbakanı Kohir Rasulzoda ile bir araya geldi ve aynı zamanda Tacik Lider ayrıca Türkmen mevkidaşını Varzob Vadisi’nde bulunan “Takob” rezidansında ağırladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı ile Tacikistan Başbakanı arasında yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki pekçok alandaki işbirliği konuları ele alındı. Özellikle, ulaştırma konusunda Türkmenistan ve Tacikistan üzerinden Orta Asya ve Güney Asya, Ortadoğu ülkelerine transit ulaştırma koridorlarının kurulmasına yönelik konular ele alındı.

Tacikistan-Özbekistan-Türkmenistan-İran-Türkiye ulaşım yolunun inşası olasılıkları ele alındı. İki ülke arasında doğrudan ve transit hava trafiğinin yeniden sağlanması konusunun önemli olduğu kaydedildi.

Görüşmelerde öncelikli alanlardan biri olarak tekstil endüstrisine de değinildi ve Türkmenistan’ın Tacikistan’da Türkmen şirketlerinin katılımıyla bir tekstil fabrikasının kurulmasına ilişkin ilk pilot projeyi hayata geçirme olasılığını araştırmaya hazır olduğu belirtildi.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-tacikistanda-tekstil-fabrikasi-kurma-teklifinde-bulundu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir