Çin-Orta Asya ülkeleri: Ekonomi ve Ticaret Bakanları ilk toplantısını gerçekleştirdi

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, 18 Nisan 2023’te “Çin – Orta Asya” Ekonomi ve Ticaret Bakanları Birinci Toplantısı video konferans yoluyla gerçekleştirildi.

Görüşmede Türkmenistan’ı Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Begenç Goçmollayev temsil etti. Online toplantıya ayrıca Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev, Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, Kazakistan Başbakan Yardımcısı – Ticaret ve Entegrasyon Bakanı Serik Jumangarin, Tacikistan Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Zavki Zavkizoda ve Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov katıldı.

Çin-Orta Asya Ekonomi ve Ticaret Bakanları Toplantısı, Çin tarafının girişimiyle düzenlendi. Bundan sonra da ticari ve ekonomik işbirliğinin sonuçlarını sistematik olarak özetlemek, kalkınma yollarını planlamak ve ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için sürekli olarak gerçekleştirilecek.

Görüşmede taraflar, ticari ve ekonomik ortaklığı geliştirmenin ana yollarını belirlediler ve ilk Çin + Ortra Asya Zirvesi kapsamında imzalanması planlanan Çin-Orta Asya formatındaki ekonomik bağların güçlendirilmesine ilişkin onaylanan taslak belgeleri görüştü.

Zirve bu yıl Mayıs ayında Çin’de yapılacak.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/cin-orta-asya-ulkeleri-ekonomi-ve-ticaret-bakanlari-ilk-toplantisini-gerceklestirdi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir