Afganistan, Türkmenistan’dan Herat’a elektrik arzını arttırmak için çalışmalara başladı

Afganistan’ın enerji şirketi Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS), Herat Eyaletindeki Nur-ul-Jahad trafo merkezinin inşaatına resmi olarak başladı. Bu projenin amacı, Türkmenistan’dan tedarik edilen elektrik enerjisi hacmini arttırmaktır. İlgili haber, Afganistan’ın Ariana News televizyon kanalı tarafından salı günü servis edildi.

Bu proje, Afganistan Enerji ve Su Kaynakları Bakanlığı tarafından Türkmenistan Hükümeti ile işbirliği içinde yürütülmektedir.

Haberde belirtildiği üzere projenin tahmini maliyeti 3,5 milyon ABD doları olup, finansmanı Afgan hükümeti tarafından sağlanmaktadır.

DABS şirketinin Herat’taki yetkilileri, bu projenin tamamlanmasının ardından elektrik tedarik sisteminin kapasitesinin 70 megavattan 110 megavat’a kadar yükseleceğini, yeni güçletici trafonun eyaletteki elektrik sıkıntısının azaltılmasına yardımcı olacağını söylediler.

Türkmen yetkilileri, bu projenin tamamlanmasının altı ay süreceğini söylüyorlar. Türkmenistan Enerji Bakanlığı temsilcisi, projenin yüksek kalitede uygulanması ve zamanında tamamlanması için ilgili faaliyetlerin yürütüleceğini söyledi.

Türkmenenergo Devlet Elektrik Enerjisi Kurumu ve Afganistan’ın Da Afganistan Breshna Sherkat (DABS) yetkilileri, Herat’taki Nur-ul-Jahad trafo merkezine elektrik sağlamaya yönelik projeye ilişkin görüşmeleri geçen ay tamamladı. Görüşmeler sonucunda taraflar projenin çeşitli yönleri üzerinde anlaşmaya vardı.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10729/afganistan-turkmenistandan-herata-elektrik-arz%C4%B1n%C4%B1-artt%C4%B1rmak-ichin-chal%C4%B1shmalara-bashlad%C4%B1

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir