Bureu Veritas Marine Kazakhstan’a Türkmenistan’da şube açması teklif edildi

Türkmendeňizderýaýollary (Türkmendenizderyayolları) Ajansı temsilcileri ile Bureu Veritas Marine Kazakhstan Klas Kuruluşu (BV) temsilcileri arasında perşembe günü yapılan toplantıda, Türkmenistan tarafı kuruluşa ülkede bir şube açması teklifinde bulundu.

Türkmendeňizderýaýollary (Türkmendenizderyayolları) Ajansı’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre, taraflar görüşmede ikili işbirliği olasılıklarını ele aldılar. Türkmenistan tarafı Balkan Gemi İnşa Fabirkası’nda planlanan gemi inşa projeleri hakkında bilgi verdi ve BV’ye işbirliğini genişletmeyi teklif etti.

Buna karşılık kuruluşun temsilciler, işbirliğini genişletme arzularını ifade ettiler ve hizmet ihtiyaçlarının artması durumunda Türkiye ve BAE gibi ülkelerden temsilcileri Türkmenistan’a çekmeye hazır olduklarını kaydettiler.

Ayrıca kuruluş temsilcileri, aynı gün Balkan Gemi İnşa ve Onarım Fabrikası Anonim Şirketi ve Deňiz söwda floty (Deniz Ticaret Filosu) Anonim Şirketi’nde temaslarda bulundular.

Balkan Gemi İnşa ve Onarım Fabrikası’nın resmi sitesinde belirtildiği üzere, görüşmeler çerçevesinde gemi inşasının teknik kontrolünü sağlamak ve Balkan Gemi İnşa Fabirkası kaynakçılarının Bureu Veritas Klas Kuruluşu’nun gerekliliklerine uygunlukta belgelendirilmesi ele alındı.

BV Klas Kuruluşu 1828’de kurulmuştur ve dünyadaki en büyük 11 sınıflandırma kuruluşundan biridir. BV, deniz kirliliği önlemenin yanı sıra gemi inşa denetimi ve belgelendirme alanında uluslararası hizmetler sunmaktadır. BV, 2020 yılından bu yana Türkmendeňizderýaýollary Ajansı ile yaptığı sözleşmeye dayanarak, Türkmenistan!da kayıtlı gemiler için uluslararası gerekliliklere uygun olarak belgelendirme hizmetleri vermektedir.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10100/bureu-veritas-marine-kazakhstana-turkmenistanda-shube-achmas%C4%B1-teklif-edildi

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir