TİKA’dan Kamerun’da Kümes Hayvanı Üretimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kamerun’da faaliyet gösteren ve kadınlar yararına yaptığı çalışmalar ile bilinen Lekie Kadın Dayanışma Derneği bünyesinde tavuk üretim tesisi kurulmasına destek verdi.

Elig-Mfomo ilçesine bağlı yaklaşık 50 ailenin yaşadığı Endama I köyünde 260 metrekare alanda kurulan tesise ilk aşamada üretimi başlatmak amacıyla iki bin kümes hayvanı temin edildi. Daha sonra hem üretim aşamalarında kullanılmak üzere hem de köy halkının içme suyu ihtiyacını karşılamak adına tesis yakınında su kuyusu açıldı.

Halkın, mısır ve manyok üretimi ile geçimini sürdürdüğü köyde, üretilen mısır aynı zamanda tavuk yemi olarak da kullanılıyor. Tavuk dışkısından ise gübre olarak istifade ediliyor. Köyde bolca bulunan hammadde dikkate alınarak tesise manyok ezme makinası temin edildi. Böylece köyde ekilen manyokun işlenip ürün haline dönüştürtülmesi ve ardından satılarak gelir elde edilmesi amaçlanıyor.

Lekie Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Atoah Abene, dernek üyelerinin tavuk yetiştiriciliği eğitimi almalarına rağmen bugüne kadar finansman yetersizliği nedeniyle bu tasarılarını hayata geçiremediklerini, TİKA desteği sayesinde hayata geçen bu tesis için minnettar olduklarını belirtti.

Proje ile köydeki ticari hareketlilik ve çevre köylerle olan etkileşimin artacağı hedefleniyor.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27dan_kamerun%27da_kumes_hayvani_uretimine_destek-75446

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Üsküp’ün bilinen doktorlarından Aliya Ziza vefat etti

Üsküp’ün tanınmış doktorlarından Aliya Ziza geçirdiği ani rahatsızlığın ardından hayata gözlerini yumdu. Merhum Aliya Ziza, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir