Serdar Berdimuhamedov: Türkmenistan, Türkiye ile ekonomik işbirliğini ilerletmeye hazır

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, çarşamba günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Aşkabat’ta gerçekleştirdiği görüşmede, Türkmenistan’ın akaryakıt, enerji, kimya endüstrisi, tekstil ve gıda sanayi, ulaşım, haberleşme, tarım gibi ekonominin önemli alanlarında Türkiye ile işbirliğini ilerletmeye hazır olduğunu kaydetti.

Görüşmenin başında Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye iş dünyası temsilcilerinin ikili ilişkileri ilerletmeye yönelik ilgilerini ifade etti ve Türkiye’de Türkmenistan’ın elde ettiği başarıları ve ulaştığı seviye ile gurur duyulduğunu belirtti. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyasında yer aldı.

Türkiyeli şirketlerin Türkmenistan ekonomisinin önemli sektörlerinin kalkınması ve modernizasyonuna aktif katılımının Türkmenistan-Türkiye ilişkilerinin verimli doğasının bir tezahürü olduğuna dikkat çeken Serdar Berdimuhamedov, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin önemli göstergelerine dikkat çekti.

Türkmenistan Devlet Başkanı İle TOBB Başkanı, iki ülke arasında ticaret hacmini arttırmanın yollarını masaya yatırdı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye iş çevrelerinin Türkmenistan’da hayata geçirilen kapsamlı reform programlarının ve yapısal projelerin uygulanmasında yer almaya hazır olduklarını teyit etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, görüşmenin sonunda karşılıklı çıkarlara dayalı işbirliğinin daha da geliştirileceğine dair güvenlerini ifade ettiler.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10065/serdar-berdimuhamedov-turkmenistan-turkiye-ile-ekonomik-ishbirli%C4%9Fini-ilerletmeye-haz%C4%B1r

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Halajyň nah ýüplük egriji fabriginiň eksporty 1000 tonnadan geçdi

Halajyň nah ýüplük egriji fabrigi şu ýylyň başyndan bäri 1 müň tonnadan gowrak taýýar önümi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir