Gurbanguli Berdimuhamedov ile Rüstem Minnihanov, Türkmenistan Ticaret Kompleksi Fuarı’nı gezdi

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve ziyaret için Aşkabat’ta bulunan Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, çarşamba günü ülkenin Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde yapılan Türkmenistan Ticaret Kompleksi Fuarı’nı ziyaret ettiler.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı ve Tataristan Cumhurbaşkanı, Türkmenistan ticareti kompleksinin hizmet ve ürün çeşitleriyle tanıştılar. Türkmenistan halkının Milli Lideri, ülke özel sektörünün yeni üretim hatları kurduklarını ve bu özel işletmelerin üretim ağının yanı sıra ulaşım ve haberleşme sektörü için gerekli ürünleri imal ettiklerini ifade etti. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından bildirildi.

Gurbanguli Berdimuhamedov ve Rüstem Minnihanov, Türkmenistan’da üretilen halı ve halı ürünlerinin standını da ziyaret ettiler. Halı standında, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı ve Tataristan Cumhurbaşkanı’na iş ziyaretiyle Aşkabat’ta bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Daha sonra Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede her iki tarafın ilgili yöneticileri de hazır bulundular.

Görüşmede, ikili işbirliğinin mevcut durumu ve gelecekteki beklentileri, özellikle akaryakıt ve enerji sektöründeki ilişkilerin yoğunlaştırılması, ayrıca ulaşım ve haberleşme alanlarında daha önce varılan anlaşmaların pratikte uygulanması ele alındı.

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Tataristanlı şirketlerin dünyada güvenilir bir ortak olarak kabul edilen ve işbirliği yükümlülüklerine sorumlu bir şekilde yaklaşan Türkmenistan ile çeşitli alanlarda ilişkilerin geliştirilmesine büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, görüşmenin sonunda ileri sürülen önerilerin ve ele alınan konuların aktif olarak incelenmesi ve bu alanda mutabakata varılması için gerekli adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Ayrıca Türkmenistan halkının Milli Lideri ve TOBB Başkanı, Arkadag şehrini ziyaret ettiler.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10066/gurbanguli-berdimuhamedov-ile-rustem-minnihanov-turkmenistan-ticaret-kompleksi-fuar%C4%B1n%C4%B1-gezdi

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Halajyň nah ýüplük egriji fabriginiň eksporty 1000 tonnadan geçdi

Halajyň nah ýüplük egriji fabrigi şu ýylyň başyndan bäri 1 müň tonnadan gowrak taýýar önümi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir