NATO, Meriç (Evros) Bölgesinde Atış Eğitimi Alanı İstiyor

NATO, Yunanistan’dan Meriç sınırı yakınlarında atış eğitimi tatbikat alanı talep ediyor.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, NATO, Batı Trakya’nın Meriç (Evros) bölgesi Dimetoka’ya bağlı Lavara (Saltıkköy) köyü yakınlarında bulunan ve Yunan ordusuna ait “Psilos Stalos” atış eğitimi tatbikat alanının NATO güçleri tarafından kullanılmasını talep ettiği ileri sürüldü.

Haberlerde, gizli bir belgede NATO’nun, “Psilos Stalos” atış eğitim tatbikat alanının Bulgaristan ve Romanya’da faaliyet gösteren Güneydoğu Çok Uluslu Tümeni için bir eğitim alanı olarak kullanmak istediği ve bu doğrultuda Yunanistan makamlarından talep ettiği ileri sürülüyor.

Gizli belgeye göre, askeri hazırlık ve kuvvetlerin hızlı bir şekilde konuşlandırılması için hazırlık bağlamında ve Ukrayna’daki savaşı da gözeterek yukarıdaki Tümen’de şu anda 5.850 kişinin konuşlandırıldığı belirtiliyor.

Şu an Bulgaristan’da 900 ve Romanya’da 1.300 kişiden oluşan NATO güçlerine ilaveten, ABD 5. Ordusu komutasındaki Bulgaristan’da 650 ve Romanya’da 3.000 kişilik askeri kuvvet bulunduruluyor.

Belgeye göre, Romanya ve Bulgaristan’da söz konusu gücün eğitimi için şu anda mevcut olan altyapının uygun olmadığına atıfta bulunuluyor. Bölgede tek dikkate değer tatbikat sahasının Bükreş’in 300 km kuzeyinde bulunduğu ve ulaşımı için uzun bir saatlik yolculuk gerektiren kötü durumdaki bir karayolu ağıyla birbirine bağlanan Romanya’nın CINCU olduğu belirtiliyor.

Bulgaristan’a gelince, bugün kullanımda olan tek eğitim alanı (NSTA) var ve bir tane daha olmasına rağmen, Bulgaristan Kara Kuvvetleri komutanının bu sahanın NATO tarafından kullanılmasını onaylamadığı ileri sürülüyor.

Bu nedenle ve söz konusu belge ile Yunanistan’ın ve Genelkurmay Başkanlığı’nın onayı ile Batı Trakya’nın Meriç (Evros) bölgesi Dimetoka’ya bağlı Lavara (Saltıkköy) köyü yakınlarında bulunan ve Yunan ordusuna ait “Psilos Stalos” atış eğitimi tatbikat alanının İtalyan ve Amerikan Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına açılması istenmektedir.

Bu konuya ilişkin Yunanistan Komunist KKE Partisi Meriç (Evros) Bölge Komitesi yaptığı açıklamada, “Evros’taki “Psilos Stalos” atış poligonunun NATO tarafından kullanılması, ülkemizin ve özellikle bölgemizin emperyalist rekabete katılımını daha da derinleştirmektedir. Bu tehlikeli tırmanış, Ukrayna topraklarında NATO ile kapitalist Rusya arasındaki emperyalist rekabetin şiddetlendiği, savaşın bir yılı aşkın süredir devam ettiği, karşılıklı İHA’ları düşürmekle suçlandığı ve yakın zamanda nükleer silah kullanma tehdidiyle şiddetlendiği bir zamanda geliyor. Bu gelişme, Dedeağaç limanının ABD-NATO üssüne dönüştürülmesi, savaş malzemelerinin bölgenin demiryolu ve karayolu ağıyla savaş cephelerine taşınması ve Ukrayna’ya silah ve tank sevkiyatının ardından geliyor. ABD-NATO katillerini “barındırmak” için Evros ilindeki askeri kışlaların kullanılması, İskeçe Petrohori’deki (Kayalar köyü) atış poligonunda NATO kuvvetleriyle birlikte onlarca ortak tatbikatlar gerçekleştirilmekte.” Uyarısında bulunuyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/nato-meric-evros-bolgesinde-atis-egitimi-alani-istiyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir