Rama: Sırbistan ile Kosova Konusunda Büyük Anlaşmazlıklarımız Var

Pazartesi 03 Nısan 2023 14:09

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ve Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski ile birlikte “Açık Balkan” yaz fuarının düzenlendiği İtalya’dan düzenlediği basın toplantısında, Arnavutluk ile Sırbistan arasında en büyük anlaşmazlıklar Kosova konusunda konuşurken çıkıyor dedi.

Rama ayrıca birkaç gün önce Tiran’da Kosova Başbakanı Albin Kurti ile yaptığı görüşmeden de bahsetti ve Kurti’nin burada eskisinden daha açık ve yapıcı olduğunu ileri sürdü.

“Birbirimizle konuşmamaya devam etseydik ve geçmişin barikatlarında kalsaydık, bugün sadece Avrupa sınırlarında yaşanan tüm krizlerle çok kötü bir durumda olabilirdik. Açıkçası, sizin ‘Kosova ve Metohija’ dediğiniz, benim de Kosova dediğim şey konusunda büyük bir anlaşmazlığımız veya büyük bir mesafemiz var. Bu, daha fazla konuşmak için bir sebeptir.” dedi Rama.

“Bugün normalleşme süreci bile farklı bir konumda. Herkesin hakkını alabilse de, bu bölgenin vatandaşlarına gitmesi gerektiğine ve insanları başka bir uçurumun eşiğine getirmemek gerektiğine yürekten inanıyorum. Kurti ile birkaç gün önce buluştum ve eskisinden daha açık ve yapıcı diyebilirim.
Ona söyledim ve yineliyorum, Birlik ve diyalogun dini yönünün Kosova’da azınlık olan ve gelecekte hepimiz arasındaki sorun değil, geleceğe bir köprü olarak görülmesi gereken Sırp vatandaşları için 100% garanti altına alınmasını sağlamamız gerektiğini ifade ediyorum.
Bunlar artık tabu değil, ama Ona, ilerlemek ve geçmişi geride bırakmak için tam desteğimize sahip olduğunu söyledim. Önemi büyük olan üreticilerimiz için buradayız. En büyük fuarlardan birinin kapılarını aralamak için yanlarındayız.” dedi Edi Rama.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,78585

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir