Türkmenistan ile Özbekistan ortak sinema filmi üretecek

Türkmenistan’ın Özbekistan Büyükelçisi Yazguli Mammedov, Özbekistan Cumhuriyeti Sinema Ajansı Müdür Yardımcısı Şuhrat Rızayev ile görüştü.

Görüşmede taraflar, sinema alanında Türkmen-Özbek işbirliğinin olanakları hakkında görüş alışverişinde bulundu ve Mayıs 2023’te Özbekistan Film Günleri’nin Türkmenistan’da düzenlenmesi fikrini görüştü.

Özbek tarafı bu girişimi desteklemiştır, Özbek film yapımcıları ve ünlü sanatçıların katılımıyla Aşkabat şehrinde ve Türkmen-Özbek sınır bölgelerinin merkezlerinde yapılmasının arzu edildiğini açıklamıştır.

Türkmen tarafı, Eylül 2023’te Türkmenistan sinema günleri de düzenlenmesi planlanan 15. Taşkent Film Festivali’ne davet edildi.

2024 yılında büyük Türkmen filozof-şair Mahtumkuli Firaki’nin 300. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Türkmen şairinin hayatı ve eserleri hakkında belgesel ve uzun metrajlı filmler çekme olasılığı görüşüldü.

Ayrıca Türkmen tarafı, Arkadağ şehrinin inşası hakkında bilgi vermiş ve Özbek tarafını bu mega projenin açılış törenine katılmaya davet etmiştir.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-ozbekistan-ortak-sinema-filmi-uretecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir