Kosova, Kendisini Tanımayan Ülkelerden İthale Devam Ediyor

Pazartesi 20 Mart 2023 12:18

Kosova, ekonomi, siyasi ve diplomasi ilişkilere rağmen değişik ülkelerden ürünleri ithal etmeye devam ediyor.

Kosova istatistik Kurumunun yayınladığı son verileri,  Kosova’yı tanımayan beş Avrupa ülkesinden ithalatta hafif bir düşüş olduğunu gösteriyor.

2021-2022 döneminde  Kosova  Kosova’yı tanımayan  beş Avrupa ülkesinde  yüksek değerde  ürün ithal etti.  İstatistik Kurumu tarafından  yayınlanan son verilere göre,  en fazla Yunanistan’dan ithal gerçekleşmiştir ve Aralık 2022 yılında  Yunanistan’da Kosova’ya  3.9 milyon euro üzerinde ithal gerçekleşti, ardından  0.9 milyon euro ile İspanya, 0.8 milyon euro ile Romanya ve 0.4 milyon euro ile  Slovakya geliyor.

Kosova Merkez Bankası (BQK) Sözcüsü Kushtrim Ahmeti, Yunanistan’dan 16,2 milyon euro, Romanya’dan 3,5 milyon euro, İspanya’dan 3,1 milyon euro, Slovakya’dan 1,15 milyon euro ve Kıbrıs’tan 0,29 milyon euro ithalat yapıldığını söyledi.

Kosova İşadamları İttifakı Başkanı Agim Shahini, siyasi sorunlara rağmen Kosova’nın ithalata devam ettiğini ve yerel işletmelerin bundan zarar gördüğünü ifade etti.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,78319

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir