Başkan Turan: PKK ve DEAŞ Terör Örgütleri Türkmenleri Hedef Alıyor

ITC Genel Başkanı Hasan Turan, ITC eski Güvenlik Daire sorumlusu Ahmet Tahir için düzenlene mevlidi-i şerifte yaptığı konuşmada Kerkük Polis Müdürü’ne ateş püskürdü.

 

“Sen hangi milletin Polis Müdürüsün?”

Kerkük Polis Müdürüne ateş püsküren Turan, Kerkük Polis Müdürü’nün Ahmet Tahir Suikastını ört pas etmekle suçladı. Turan, uzun bir süredir tehdit mesajları alıyoruz, bu durumdan tüm güvenlik teşkilatlarının haberi var ancak ne yazık ki hiçbir teşkilatın tedbir almadığını gördük dedi.

Polis Müdürü’ne seslenen Turan “neden çıkıp bir açıklama yapmıyorsun, neden sessiz kalıyorsun, olayı ört pas etmeye çalışıyorsun, sen Kerkük’ün Polis Müdürü mü? yoksa belli bir milletin Polis Müdürü müsün?” diye ifadeler kullandı.

“Hedef Türkmen Milleti olunca herkes susuyor”

Turan, başkalarına bir şey olduğunda herkes kınama mesajı ve açıklamalara ortalığı ayağa kaldırıyor ama söz konusu Türkmenler olunca herkes sus pus oluyor diyerek, Hükümetin, siyasi parti liderlerin ve siyasi koalisyonların bu olaylara sessiz kaldıklarını belirtti.

“Diyale’deki olaylara gösterilen hassasiyet, Kerkük’e de gösterilmelidir”

Diyale’de yaşanan olaylar neticesinde Başbakan’ın Diyale’ye gidip, güvenlik teşkilatlarına faillerin yakalanması için iki hafta süre vermesini memnuniyetle karşıladığını belirten Turan, Başbakan’ın aynı hassasiyeti Kerkük ve Türkmen bölgeleri için de göstermesi gerektiğini dile getirdi.

“Elimizde deliller var, biz boş yere kimseyi suçlamayız”

Irak Türkmen Cephesi, Türkmen siyasi parti ve Türkmen şahsiyetlerin PKK terör örgütü tarafından tehdit edildiğine dair Irak İstihbarat teşkilatlarından belge aldıklarını söyleyen Turan, söz konusu istihbarat raporlarında terör örgütü PKK’nın Türkmenlere yönelik eylem hazırlığında olduğuna dair bilgilerin bulunduğunu ifade etti.

“Kerkük’e de geliniz”

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Parlamento Başkanlarına seslenen Turan, Kerkük’te yaşanan olayları yakından görmeleri ve ilgilenmeleri için Hükümetin üst kademesine seslenerek Kerkük’e gelmeleri için çağrıda bulundu.

“Sayın Cumhurbaşkanı neden sessiz kalıyorsunuz?”

Cumhurbaşkanı’na da seslenen Turan, anayasal düzeni korumakla görevli olan Cumhurbaşkanı’nı görevini adil bir şekilde anayasaya göre yapması gerektiğini söyledi.

“Koltuklarınızda oturmayınız”

Turan yaptığı konuşmada “herhangi bir Türkmen’in kanı dökülürse, bundan sorumlu hükümettir. Eğer güvenliği sağlayamıyorsanız, koltuklarınızda oturmanızın bir anlamı yoktur” diye sert tepki verdi.

Kaynak : Turkmenelitv.com
Kaynak Sayfa : https://www.turkmenelitv.com/haberler/turkmeneli/item/40721-baskan-turan-pkk-ve-deas-teror-orgutleri-turkmenleri-hedef-aliyor.html

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir