“Kültür Başkentliği” Unvanı Azerbaycan’ın Şuşa Kentine Devredildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da düzenlenen Bursa Şuşa Günleri etkinliğinin kapanış programında “Kültür Başkentliği” unvanı Azerbaycan’ın Şuşa kentine devredildi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde TİKA’nın katkılarıyla, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da düzenlenen Azerbaycan’ın kadim şehri Şuşa’nın tanıtıldığı “Bursa Şuşa Günleri” etkinliği 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

TÜRKSOY’un 38. Daimi Konsey Toplantısı’nda alınan kararla Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını bir yıl boyunca başarıyla taşıyan Bursa, etkinliğin kapanış programında kültür sancağını Azerbaycan’ın Şuşa kentine devretti.

“Bursa Şuşa Günleri” etkinliğine; TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubaniçbek Ömüraliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov, Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, burada yaptığı konuşmasında “Şuşa tüm Türk Dünyası için çok önemli ve anlamlı bir yer. Şuşa zaferi, ülkelerimiz iş birliğini bir adım öteye taşımakla kalmadı, tüm paydaşlarımızı ortak geleceğimizi şekillendirme hususunda bir araya getiren, şanlı ve kutlu bir sürecin sembolü oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında bizler teşkilatımızın 30. yılını kutlarken tüm Türk dünyasında da Şuşa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesini kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bursa Şuşa Günleri etkinliği kapsamında Karabağ Hanlığının son varisi Şuşalı şaire Hurşidbanu Natevan’ı anma programı ve Azerbaycanlı yazar İlyas Efendiyev’in eserlerinden oyunlaştırılan “Şuşa’da Yüreğim Kaldı” oyununun gösterimi de yapıldı.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/kultur_baskentligi_unvani_azerbaycan_in_susa_kentine_devredildi-74540

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir