Türkmenistan Kazakistan sınırına kadar otomobil yolu inşa edecek

Türkmen halkının ulusal lideri ve Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Rusya’nın Vozrojdenıya tasarım ve inşaat şirketleri grubu başkanı  Igor Bukato ile Türkmenbaşı-Karaboğazgöl-Kazakistan otoyolunun inşaatını görüştü.

Bukato, planlanan otomobil yolunun çizimlerini sundu. Otoyolun çok şeritli olacağı, üzerine güvenlik kameraları kurulacağı, dijital bir sistemin getirileceği, yolculara ve kargo taşıyıcılarına hizmet vermek için tüm koşulların yaratılacağı kaydedildi.

Türkmen halkının ulusal lideri, otoyolun küresel ulaşım altyapısının bir parçası haline geleceğini kaydetti. Kargo ve yolcu taşımacılığının hızlandırılması, lojistik hizmet kalitesinde önemli bir iyileşmeye gidilmesi, uluslararası taşımacılık ve transit altyapısının genişletilmesine ve komşu ülkelerle ticari ve ekonomik ilişkilerin önemli ölçüde güçlendirilmesine katkıda bulunacağı ifade edildi.

Geçen yıl Ağustos ayında Türkmenistan’da, Hazar Denizi bölgesindeki  Karaboğazgöl körfezi boyunca, Türkmenistan’ı komşu Kazakistan’a bağlayan ulaşım yolunun bir parçası olacak bir karayolu köprüsünün temelini atılmıştı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-kazakistan-sinirina-kadar-otomobil-yolu-insa-edecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir