Türkmenistan’da yosun kullanarak hidrojen üretmek için deney yapıldı

Türkmenistan Bilimler Akademisi Teknoloji Merkezi uzmanları, yosun kullanarak hidrojen üretimi üzerine bir deney yaptı. Yerel basında yer alan habare göre, deneyin bir parçası olarak bilim adamları, yoğun yosun ekimi için tasarlanmış “Heliobrazhu” deneysel kurulumunu göle indirdiler. Dört günlük araştırmanın ardından laboratuvar analizleri için numuneler alındı ​​ve tek hücreli yosunların üremesi tespit edildi.

Testler sonucunda bilim adamları, yosun yetiştirme ve daha fazla hidrojen elde etme olasılığını doğruladılar. Tek hücreli yosunlar tarafından salınan hidrojenin birikmesi için kum ile şeffaf kaplama arasında bir hava boşluğu oluşturulur.

Ortaya çıkan gaz, bir kompresör tarafından bir yüksek basınç tankına pompalanır. Hidrojen elde edildikten sonra, tuzlu toprakları eski haline getirmek için yosunlar kullanılır.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistanda-yosun-kullanarak-hidrojen-uretmek-icin-deney-yapildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir