Türkmenistan ile Kırgızistan, kargo taşıyıcılara kolaylıklar sağlayacak

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı ile Kırgızistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, ulaştırma alanında devletler arası işbirliğinin geliştirilmesi konusunda iki ülke temsilcileri için çevrimiçi müzakereler düzenledi. Toplantı katılımcıları, yük taşıyıcıları için kolaylıkların sağlanması yönünde müzakerede bulundu.

Yetkililer, TIR şoförleri için vize rejiminin düzenlenmesiyle ilgili bir dizi konuyu değerlendirdi. Transit yük taşımacılığı alanında Türkmenistan ile Kırgızistan arasındaki ortaklığın verimliliği vurgulandı.

İki ülke temsilcileri ayrıca ulaşım alanındaki en iyi uygulamaları incelemenin uygunluğuna da dikkat çekti. Yetkili uluslararası yapılarla işbirliğini güçlendirmenin önemine vurgu yapıldı.

Kırgızistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Tilek Tekebayev Aralık 2022’de Türkmenistan’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirmişti. Bakan ile yerel yetkililer arasında yapılan görüşmelerde, karayolu taşımacılığı ile gerçekleştirilen yük taşımacılığı düzeyinde ikili ortaklık konuları ele alınmıştı.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-kirgizistan-kargo-tasiyicilara-kolayliklar-saglayacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir