Batı Trakya Türklerinden depremzedelere 1,5 milyon euro…

Anavatan Türkiye’de 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilde binlerce binanın yıkılmasına, binlerce insanın hayatını kaybetmesi ve binlerce insanın yaralanmasına neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklükteki depremlerden sonra Batı Trakya Türkleri anavatana ve depremzedelere yardım için adeta seferber oldu.

Asrın felaketinde mallarını ve evlerini kaybeden zor durumdaki binlerce depremzede için Batı Trakya’da Danışma Kurulu öncülüğünde yardım kampanyaları başlatılmıştı.

Batı Trakya Türkleri, seçilmiş müftüler ve derneklerdeki faaliyetlerle hem gıda ve giyim kampanyaları hem de maddi destek konusunda elinden gelen desteği sağladı.

Danışma Kurulu, geçen hafta yaptığı açıklamada Batı Trakya’da gıda ve giyim eşyaları ile ilgili yardım kampanyalarının sona erdiğini ancak maddi yardımların devam ettiğini ve maddi yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin paraları müftülüklere teslim edebileceklerini açıklamıştı.

Batı Trakya geleninde gerek gıda, temizlik ürünleri ve giyecek malzemeleri konusunda gerekse de maddi desteğin ne kadar toplandığı konusu merak ediliyordu.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, bugün A HABER kanalına telefon bağlantısı ile konuk oldu ve Batı Trakya’dan anavatandaki depremzelere sağlanan yardımlar konusunda bilgi verdi.

Müftü İbrahim Şerif, konuk olduğu programda vergidiği bilgilerde Batı Trakya Türklerinin düzenlediği yardım kampanyalarından 15 tır insani yardım toplandığını, maddi yardımın ise 1,5 milyon euro olduğunu açıkladı.

Hatırlanacağı üzere, Gümülcine Müftülüğü Miraç Kandili vesilesiyle Gümülcine Kırmahalle Camii’nde büyük depremlerde hayatını kaybedenlerin ruhlarına bağışlanmak üzere dini program düzenlenmişti. Bu programda camide halka vaaz veren Müftü İbrahim Şerif, cemaate Batı Trakya Türklerinin depremzedeler yararına düzenlediği kampanyalar hakkında da bilgi vermişti.

Müftü İbrahim Şerif, konuşmasında Danışma Kurulu tarafından başlatılan yardım kampanyalarından maddi olarak 1.25 milyon euro toplandığını, Danışma Kurulu kampanyaları dışında Batı Trakya’dan yapılan diğer maddi yardımların da yaklaşık 250 bin euro ve toplamda Batı Trakya’dan 1,5 milyon euroluk maddi yardımın yapıldığını açıklamıştı.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/bati-trakya-turklerinden-depremzedelere-15-milyon-euro/

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir