Türkmenistan medya alanında uluslararası işbirliğini geliştirecek

Türkmenistan medya alanında uluslararaıs işbirliğini geliştirmek için büyük çaba gösteriyor. Türkmenistan Devlet Televizyon, Radyo Yayıncılığı ve Sinema Komitesi bünyesinde oluşturulan Uluslararası Basın Merkezi yabancı ülke yayın kuruluşlaır ve meyda temsilcileri ile online görüşmeler gerçekleştirerek, medya alanındaki işbirliğini geliştirmek istiyor.

Uluslararası Basın Merkezi önde gelen Arap TV kanalı Al Jazeera ve Rusya’nın uluslararası TV kanalı Russia Today temsilcileri ile online görüşmeler gerçekleştirdi.

Aljazeera Media Network Uluslararası İletişim Müdürü Ihtisham Nibatulakh ile gerçekleştirilen video toplantıda bilgi ve materyal alışverişi düzeyinde işbirliği beklentileri değerlendirildi. Özellikle Orta Doğu’da geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Katar TV kanalında Türkmenistan ile ilgili çeşitli programlar, belgeseller ve  ülkede yaşanan önemli olaylar ile ilgili programların yayınlanması konuları ele alındı.

Russia Today temsilcileri ile de aynı alandkai görüşmeler ele alındı. Bu kanallar için özel röportajların hazırlanması konuları görüşüldü.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-medya-alaninda-uluslararasi-isbirligini-gelistirecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir