Türkmenistan heyeti, Azerbaycan’ı ziyaret ediyor

Türkmenistan heyeti, Orta Asya ile Avrupa arasında artan yük taşımacılığında karşılıklı işbirliğini genişletmek, ek potansiyelleri belirlemek ve yeni yük türlerinin cazibesini teşvik etmek amacıyla Bakü Uluslararası Deniz Ticaret Limanı’nı ziyaret etti.

Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı’nın Daire Başkanı Murat Muradov’un başkanlığındaki heyette, ulaştırma, lojistik, ticaret ve diğer özel kuruluşları temsil eden temsilciler yer aldı.

Bakü limanının teknik imkanları, uygulanan ve planlanan altyapı projeleri hakkında bilgi sahibi olan Türkmen heyeti, karşılıklı işbirliği içerisinde taşınan yük hacmi, uluslararası limanlar ve lojistik firmaları hakkında bilgi aldılar.

Aynı zamanda Azerbaycan’da bulunan Türkmen heyeti, Alyat Serbest Ekonomik Bölgesi’ni (AFEZ) ziyaret ederek AFEZ Yönetim Kurulu Başkanı Valeh Aleskerov ile görüştü.

Bu arada, Türkmenistan ile Azerbaycan’ın ticaret hacmi bu yılın ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre 3,8 kat artırdığını bildirdi. Bu rakam, geçen yılki 125.9 milyon $’a karşı 485.46 milyon $ olarak gerçekleşti. Bu göstergeye göre Türkmenistan, Azerbaycan’ın 15 büyük dış ticaret ortağı listesine girdi.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-heyeti-azerbaycani-ziyaret-ediyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir