Pakistan, Orta Asya ticaret ve sanayi odalarıyla bağlar kuruyor

Pakistan’da Rawalpindi Ticaret ve Sanayi Odası  Asya Eko-Medeniyetleri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü ile işbirliği içinde bölgesel bir iletişim servisi kurmuştur.

Amacı, Azerbaycan’da ve Orta Asya’nın beş ülkesinde (Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan) Ticaret ve Sanayi Odaları düzeyinde ticareti teşvik etmek, B2B iş ağları ve bağlantılar oluşturmak için bilgi sağlamaktır.

Yeni yapının açılış törenine Türkmenistan Büyükelçisi Atacan Mövlamov, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar Farhadov, Kazakistan Büyükelçisi Yerjan Kistafin, Tacikistan Büyükelçisi İsmatullo Nasredin, Kırgızistan Büyükelçisi Ulanbek Totuyaev, Özbekistan Büyükelçisi Oybek Usmanov ve Rawalpindi odasının yetkilileri katıldı.

Diplomatlar yaptıkları konuşmalarda Orta Asya’nın beş ülkesi ve Azerbaycan’ın ticaret ve yatırım olanaklarından bahsettiler. Turizm, enerji ve eczanecilik dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde ticaret fırsatlarının teşvik edilmesi konularını ele aldılar.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/pakistan-orta-asya-ticaret-ve-sanayi-odalariyla-baglar-kuruyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir