“Türkiye’nin F-16’ları Yunanistan ve Kıbrıs’a Karşı Kullanmayacağından Emin Olmalıyız”

Yunanistan’da SKAI’ye televizyonuna özel olarak konuşan Yunan asıllı Amerikan Milletvekili Nicole Maliotaki, Biden’ın F-16’ların Türkiye’ye verilmesi kararından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Maliotaki şu ifadeleri kullandı: “Evet, Kongre şartlar koyacaktır. Açıkçası, Başkanın bunu yapmaya karar vermesi beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Özellikle bu dönemde Türkiye’nin ödüllendirilmesi gerektiğine inanmıyorum. Çok sorunlu olan sadece Yunanistan ve Kıbrıs’a (Güney) yönelik saldırgan eylemler, yapılan tehditler ve ardından gelen retorik söylemler değil. Bu satışın yapılması gerektiğine inanmıyorum. Ne yazık ki, başkan başka türlü karar verdi. Umarım Meclis ve Senato’daki hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Dışişleri Komitelerinin liderleri imzalamadan önce iki kez düşünürler.

Evet, gelecekte bazı parametreleri ayarlayabileceğimize inanıyorum. Ancak bazı taahhütler alabilir ve bu savaş uçakları Yunanistan veya Kıbrıs’a (Güney) karşı kullanılmamasını sağlayabilirsek bu hiç yoktan iyidir.

Yunanistan bu bölgede sadece stratejik, önemli ve güvenilir bir müttefik olmuştur. Yunanistan’ın bu savaş uçaklarıyla veya bu askeri teçhizatla ne yapacağını asla tahmin etmemize gerek yok. Başkan Yunanistan ve Türkiye’nin eşit  silahlanmasından söz etti.  Bilirsiniz, bu konuda Başkanla aynı fikirde olmak zorunda değilim. Ve kesinlikle Yunanistan ile Türkiye arasında bir silahlanma yarışı yaratmamalıyız, sadece bize ve hedeflerimize faydalı olanlara destek vermeli ve Doğu Akdeniz bölgesinin istikrarına katkıda bulunmalıyız.”

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/turkiyenin-f-16lari-yunanistan-ve-kibrisa-karsi-kullanmayacagindan-emin-olmaliyiz/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir