T.C. Gümülcine Başkonsolosundan Batı Trakyalılara teşekkür..

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, anavatan Türkiye’de binlerce insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük deprem felaketini Radyo City’de değerlendirdi.

Başkonsolos Ünal, programda büyük felaketle ilgili düşüncelerini aktarırken, Türkiye’deki depremzede kardeşlerine yardımını esirgemeyen Batı Trakya Türklerine teşekkür etti.

Başkonsolos Ünal, yaptığı konuşmada, “Ülkemizde 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin derin üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu felaketin haber alınmasıyla birlikte bizi yalnız bırakmayan, manevi ve maddi desteğini gösteren ve tüm imkanlarını zorlayarak ülkemize yardım için seferber olan Batı Trakya Türklerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Başkonsolosluk olarak, Atina Büyükelçiliğimizin öncülüğünde Yunanistan’daki tüm temsilciliklerimizin dahil olduğu, anlık işleyen bir sistemin parçasıyız. Bakanlığımızdan alınan talimatlar çerçevesinde sizlerin de takip ettiği duyuruları yapıyoruz. Destek tekliflerini ihtiyaçlarla karşılaştırarak doğru adreslere kanalize ediyoruz.

Batı Trakya Türk Azınlığı kuruluşlarının mevcudiyeti ve desteği çok önemli. Bildiğiniz gibi, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu para ve malzeme yardımları için tüm kurul paydaşlarının, yani müftülüklerin, belediyelerin, derneklerin dahil olduğu ve çok iyi işleyen bir mekanizma kurdu. Pazara kadar devam edecek. Danışma Kurulu’na sonsuz teşekkürler.

Biz de fırsat buldukça bu çalışmalara dahil oluyoruz.

Burada şunu da belirtmem gerek: muhtelif iş kollarında çalışan soydaşlar Türkiye’de bir görev almak istiyorlar. Bunları da not alıyoruz. Bu kişilerin yardımına ihtiyaç olan durumlar varsa kendilerini Türkiye’de ilgili kuruluşlarla irtibatlandırıyoruz. Her bir katkı önemli ve değerli, ama doğru şekilde olması da önemli.

İhtiyaçlara gelince: Danışma Kurulu duyurusunda da yer aldığı üzere, yetişkinler ve çocuklar için mont-bot-bere-eldiven gibi kışlık malzeme, çorap, konserve gıdalar, kuru bakliyat, çocuk bezleri-mamaları, pedler, çizme, yağmurluk, cep telefonları için harici şarj aleti (power bank), temizlik malzemeleri. Bunların da ötesinde tabii ki battaniye, çadırlar ve ısıtıcılar.

Yardımın parasal da olması mümkün. Bunun için de Danışma Kurulu tertip aldı.

Nelere dikkat edilmesi gerek: giyim malzemesinin kullanılmamış olması. Buna kurum ve kuruluşların duyurularında dikkat çekildi. Yardımda bulunanlar çok doğal bir refleksle, imkanlarına göre hareket ediyor. Çok duygulandırıcı tabii.

Ama giyim malzemesi lütfen kullanılmış olmasın. Sıfır malzeme ve mümkünse etiketli olsun. Kurumlarımız malzemeyi teslim alınca bunları bir kez daha tasnif ediyor ve kullanılmışları elemek durumunda. Temel şu: hijyen, yeni ürünlerin tasnifi çok daha kolay ve vakit kazandırıcı.” ifedelerine yer verdi.

“Yunanistan’ın ülkemizle gösterdiği dayanışma çok değerli”
Türkiye’de meydana gelen deprem felaketine karşı duyarsız kalmayan Yunanistan’ın yardımlarına da değinen Başkonsolos Aykut Ünal, “Görev bölgemizde soydaşlarımızın, azınlık kuruluşlarının yanısıra yerel makamlar da yardım faaliyetlerine başladı, halk katılıyor. Yunanistan genelinde de kampanyalar yürütülüyor. Ülkemize arama kurtarma ekipleri gönderildi, canlar kurtarıldı. Yunanistan’ın ülkemizle gösterdiği dayanışma çok değerli. Bu yayın vesilesiyle soydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz, size iyi yayınlar diliyorum.” dedi.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/t-c-gumulcine-baskonsolosundan-bati-trakyalilara-tesekkur/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

İskeçe Müftülüğü Kurban kampanyasını başlattı…

İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile her yıl düzenlenen vekâletle Kurban kampanyası bu sene de başlatıldı. İskeçe …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir