Batı Trakya’da BTAYTD Derneği Emin Ellerde, Dr. Hüseyin Baltacı!

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği 41. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. En çok oyu yine Dr. Hüseyin Baltacı aldı.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) olağan genel kurulu 22 Ocak Pazar günü Gümülcine’nin seçkin otellerinden birinde üyelerin katılımıyla gerçekleşti.

Oyların çoğunluğunu geçtiğimiz genel kurulda olduğu gibi aynı zamanda derneğin de Başkanı olan İskeçe’den Dr. Hüseyin Baltacı aldı.

Genel kurulun divan başkanlığını Ali Ferhat, yardımcılığını ise Koray Bağdatlı ve Doğa Kasap yaptı.

Toplantı öncesinde İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve vefat etmiş dernek üyeleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa bir selamlama konuşması yaptı. Müftü Mustafa Trampa, dernekçiliğin ve dernek çalışmalarının azınlık toplumu açısından verilen mücadelelerin önemine vurgu yaptı. Çalışmalarından dolayı mevcut yönetime teşekkür eden Müftü Mustafa Trampa, yeni seçilecek yönetim ve denetim kurulu üyelerine de başarılar diledi.

Sırasıyla kürsüye BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı geldi. Baltacı, katılımcılara teşekkür ederek, bir yılda yönetim kurulunun azınlık toplumuna yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili faaliyet raporunu okudu.

Son olarak, BTAYTD Denetim Kurulu Başkanı İlhan Mehmet söz aldı. Dernekte yapılan çalışmalarda ve derneğin ihtiyaçlarının giderilmesi ve yapılan harcamalar konusunda gelir ve giderlerle ilgili hazırlanan raporu dernek üyelere sundu. İbraz edildi.

Yönetim ve denetim kurulu başkanları konuşmalarını yaptıktan sonra eleştiri bölümüne geçildi. Bazı üyeler söz alıp önerilerini sunduktan sonra derneğin yeni yönetim ve denetim kurulları için adaylar belirlendi ardından seçime geçildi.

Batı Trakya’da yüksek eğitim görmüş Azınlık gençlerinin yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda, Dernek seçimine katılımın az olması üzücü bir durum ortaya koyarken, Azınlığın hak arama mücadelesine gençlerin iştirak etmemesi düşündürücü. Oysa Yunan toplumu, “davul çalan gençler” derneğine bile sımsıkı sarılıp yaşatıyor ve gelecek nesillere aktarıyor. Azınlık gençleri mesleki kariyerlerini büyük oranda yine Azınlık insanı ve Azınlığın içindeki ekonomi oranı ile devam ettirirken, Azınlığın davasında kenarda durmaları kabul edilir gibi değil.

Ammaaa! bu vurdum duymazlık ve boş vermişlik gün gelecek onları da etkileyecek ve vuracak. O zaman anlayacaklar ama geç olmuş olacak.  Bugün biz varız, yarın onlar o çok sevdikleri evlatlarının yarınlarını bu topraklar üzerinde inşa edecekler. Bunu da unutmasınlar.

Bizler, Azınlık içinde mücadele edenler, onlardan şunu istemiyoruz; “gelin mesleki kariyerinizi bir kenara bırakın, ofislerinizi işyerlerinizi kapatıp dernekçilikle veya Azınlığın sorunlarıyla uğraşın” demiyoruz! Onlar işlerine baksınlar, baksınlar ama ellerinden geldiğince birlik beraberlik içinde yanımızda toplum ile birlikte dik dursunlar yeter!

Sakın şu klasik ve kulaktan duyma soruyu sormayın bize; “Siz ne yapıyorsunuz ki?” Bu asla çıkış yolunuz değil. Haklılığınızı ortaya koymaya yetmez. Yaptıklarımız ortada. Gelin, katılın eleştirin. Fikirlerinizi söyleyin. Bunları da yapmasak, Azınlık diye birşey kalmaz bu topraklarda. O zaman da kültürlerin karışması neticelerine hep birlikte katlanırız.

Siz daha çok gençsiniz. Biz kültürlerin karışmasını istemiyoruz! Birlikte yaşadığımız Yunan toplumunun da istemediğini görüyoruz. Biz onlar için hep “ÖTEKİ” olduk ve öyle de olmaya devam edecek. Kültürlerin saygı çerçevesinde birlikteliğini, barışı huzuru istiyoruz. Bunu sizler savunacaksınız, evlatlarınız için inşa edeceksiniz. Başka türlü işiniz gerçekten zor olacak. Belki para kazanacaksınız, ama birçok değerlerinizi kaybedeceksiniz. Ondan sonra da o değerleri parayla geriye almak isteyeceksiniz, ama o değerleri size geriye kimse vermeyecek. Bunu da bilin!

Kısacası son olarak şunu belirtmek istiyorum! Batı Trakya’da Azınlık olarak “bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete”. Bakanlım bu vurdum duymazlık, bu kıskançlık bizi toplum olarak nereye götürecek hep birlikte göreceğiz.

Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda yeni yönetim ve denetim kurullarında adayların aldıkları oy dağılımı aşağıdaki gibi oluştu:

Yönetim Kurulu

1- Dr. Hüseyin Baltacı: 174

2- Murat Ahmet: 125

3- Burak Adil: 116

4- Handan Ali Hüseyin: 107

5- Ali Alioğlu: 103

6- Mehmet Emin: 94

7- Sema Halil: 83

8- Pelin Koca Mollaoğlu: 79

9- Mustafa Yüzbaşı Osman: 73

10- Serhat Nuri: 56

Denetim Kurulu

1- Meltem Giritli: 153

2- Gülsüm Hüseyin: 145

3- İlhan Mehmet: 124

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/bati-trakyada-btaytd-dernegi-emin-ellerde-dr-huseyin-baltaci/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir