Maliki gösterilerin tekrardan başlaması konusunda uyardı

Kanun Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri Maliki, Irak’ta gösterilerin tekrardan başlama ihtimali olduğunu söyledi.

Kerbela’da bugün Hz. Zehra’nın doğum günü vesilesiyle düzenlenen merasimde açıklamalarda bulunan Maliki, Irak’ta gösterilerin tekrardan başlama ihtimali olduğu konusunda uyarıda bulunarak, Başbakan Muhammed Şiya Sudani’nin görevini yapmasına izin verilmesi yönünde Iraklılara çağrıda bulundu.

Maliki “Bazı taraflar, yeni bir gösteri dalgası düzenlemek ve mevcut Irak hükümetini devirmek için dışarıyla temas halinde.” dedi.

Hükümetin sorunları çözmek için birkaç yıla ihtiyacı olduğunu ve bütçenin henüz onaylanmadığı için bu konunun aceleye getirilemeyeceğini kaydeden Maliki, “Bazı insanlar doların bu seviyede kalmasını umuyor, bu sadece vatandaşlara zarar verir.” ifadesini kullandı.

Maliki, halkın geçimini ve kamu yararını etkileyen, ülkede kaosa neden olan her türlü gösteriyi reddedettiklerini bildirdi.

Kanun Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri Maliki, “Hükümet uzun bir siyasi sefaletin ardından kuruldu, Irak iç savaşın eşiğindeydi.” açıklamasında bulundu.

Kaynak : Teba Ajansı
Kaynak Sayfa : https://www.tebaajansi.com/irak/maliki-gosterilerin-tekrardan-baslamasi-konusunda-uyardi-h303445.html

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir