Türkmenistan heyeti, Asya Parlamenter Asamblesi toplantısına katıldı

Türkmenistan Ulusal Konseyi Meclis Başkanı Gülşat Mammedova başkanlığındaki heyet, Antalya’da düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi’nin (APA) 13. Genel Kurulu toplantısına katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında Antalya’da gerçekleştirilen “Değişen uluslararası dinamikte çok taraflılığın teşvik edilmesi” konulu etkinliğe dünyanın 27 ülkesinden parlamento delegasyonları katıldı.

Etkinliğin açılışında Asya Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri Muhammed Reza Majidi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve Meclis’e üye ülke parlamentolarının başkanlarının konuşmaları dinlendi.

Genel Sekreter Muhammed Reza Majidi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop yaptıkları konuşmalarda Asya Parlamenter Asamblesi’nin amaç ve hedeflerini anlattılar.

Asya Parlamenter Asamblesi Türkiye’nin başkanlığında daha da büyük başarılara imza atacağına duyulan güven dile getirildi. Parlamenter diplomasinin küresel alanda meydana gelen süreçlerin çözümüne önemli katkı sağlayacağı ifade edildi.

Oturum sonunda bir deklarasyon kabul edilmiştir.

Asya Parlamenter Asamblesi, 2006 yılında Barış İçin Asya Parlamentoları Birliği’nin (APAM) VII. oturumunun bir kararı ile kurulmuş ve onun halefi olmuştur.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-heyeti-asya-parlamenter-asamblesi-toplantisina-katildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir