Ankara’da 6. Uluslararası Nogay Türkleri Futbol Şampiyonası başladı

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Nogay Türkleri Futbol Şampiyonası, Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun katılımıyla başladı.

Ankara’da 25-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yedi ülkenin katılımıyla düzenlenecek olan 6. Uluslararası Nogay Türkleri Futbol Şampiyonası, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun başlama vuruşu ile başladı. Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla Pursaklar Şehir Stadı’nda düzenlenen turnuvaya; Türkiye, Hollanda, Almanya, Norveç, İsveç, Rusya ve Romanya’dan Nogay Türklerinin kurduğu takımlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Değerli katılımcılar

Sizleri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Sportif faaliyetler sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olmasının yanında birliğe ve barışa da katkıda bulunmaktadır.

Nogay Türkleri Futbol Turnuvası’nın ilki 2015 yılında Moskova’da düzenlenmiş, daha sonra üçüncüsü Oslo’da, dördüncüsü ise Amsterdam’da ikincisi, beşincisi ve altıncısı bugün birlikte olduğumuz Türk-İslam Dünyasının kalbi Ankara’mızdadır.

Türk Ailesinin asil evlatları Nogay kardeşimizin bu faaliyetleri Türk akraba toplulukların birbirlerini tanıması kaynaşması adına çok kıymetlidir.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığımıza destekleri için, Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Başkan ve yönetimine de gayretleri için Türk dünyasının bir ferdi olarak teşekkür ediyorum.

Turnuvaya katılan takımlara ve sporculara başarı ve iyi olan kazansın dileklerimle emeği ve katkısı olan herkesi kutluyorum.”

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/spor/ankara-da-6-uluslararasi-nogay-turkleri-futbol-sampiyonasi-basladi/461332/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi düzenlendi

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlendi. Türkmenistan Devlet Haber Ajansının (TDH) haberine göre, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir