Türkmenistan-ABD: enerji ve yeşil enerji alanında işbirliği

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ABD’li önde gelen şirket yetkilileri ile bir araya geldi. “Türkmenistan-ABD” İş Forumu’na katılmak üzere Aşkabat’a gelen Amerikan işadamları ile enejri ve yeşil enerji alanındaki işbirliği konuları ele alındı.

Toplantıya Türkmen-Amerikan İş Konseyi Başkanı Eric Stewart, Nicklaus Companies CEO’su John Reese, UGT Renewables kurucusu ve başkanı Goran Raisic ve Climate Compass CEO’su Kevin James katıldı.

Türkmenistan çevreyi korumaya yönelik projelere özel önem vererek, uluslararası toplumun girişimlerini tam olarak desteklemektedir.

Bu bağlamda Türkmen Lider, yenilenebilir enerji kaynakları alanında uzmanlaşmış UGT Renewables şirketinin İş Konseyi’ne katılımını memnuniyetle karşıladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı, şirketin güneş enerjisi alanındaki engin tecrübesi dikkate alınarak Türkmenistan’in bu alanda etkin işbirliğine açık olduğunu vurguladı.

Zengin hidrokarbon kaynaklarına sahip olan ve dünya pazarlarına enerji arzını çeşitlendirme stratejisi izleyen Türkmenistan, petrol ve gaz endüstrisinde büyük ölçekli altyapı projelerini hayata geçiriyor. Bu bağlamda, Climate Compass şirketi ile işbirliğinin önemine değinildi.

Görüşme sırasında Amerikan iş dünyasının temsilcileri, Türkmenistan’da yeni ortak projelere katılma isteklerini teyit ettiler.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-abd-enerji-ve-yesil-enerji-alaninda-isbirligi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir