Türkmenistan ile Afganistan elektrik enerji işbirliğini sürdürecek

Afganistan’ın  Da Afganistan Breshna Sherkat (DABS) elektrik şirketinden yapılan basın açıklamasına göre, Türkmenistan’dan Afganistan’a elektrik tedarik sözleşmesini 2023 için uzatma müzakereleri başarılı oldu.

DABS CEO’su Alhaj Mula Muhammad Hanif Hamza ile Turkmenenergo Kurumu temsilcisi Çarı Jumayev arasında 24 Aralık 2022 tarihinde yapılan görüşme sonucunda yakın gelecekte elektrik alımına ilişkin anlaşma imzalanmasına karar verildi.

DABS, Afganistan ile devam eden işbirliği için Türkmenistan temsilcisine teşekkür etti. Görüşmelerde ayrıca 500 kilovoltluk enerji nakil hattı projesi ve Herat’taki Nur-ul-Jehad trafo merkezinin modernizasyonu konuları da ele alındı.

Nur-ul-Jehad trafo merkezinin mevcut kapasitesinin 110 kV’dan 220 kV’a çıkarılması gerekiyor. Bu amaçla bu yıl Şubat ayında Türkmenistan ile bir anlaşma imzalandı.

Üçlü bir anlaşmanın parçası olarak, Türkmenistan Hükümeti, Türk şirketi Çalık Enerji ve DABS, trafo merkezini Türkmenistan’dan 100 megavat ek elektrik sağlayacak şekilde yeniliyor.

DABS’den alınan son bilgilere göre Türkmen tarafı, Andhoy-Şebergan-Pul Humri güzergahı boyunca çalışacak 500 kV iletim hattı projesi için mali ve teknik teklif vermeye hazırlanıyor.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-afganistan-elektrik-enerji-isbirligini-surdurecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir