Kırım’ı 100 bin Ukrayna vatandaşı terk etmek zorunda kaldı

Rusya, Kırım’ı 2014’te işgal ettikten sonra sadece resmi verilere göre yarımadaya 500 binden fazla Rus vatandaşı yerleşti. Öte yandan işgalci yönetimin baskılarından dolayı yaklaşık 100 bin Ukrayna vatandaşı Kırım’ı terk etmek zorunda kaldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Ukrainska Pravda gazetesi için hazırladığı köşe yazısında işgalden sonra çok sayıda Rus vatandaşının Kırım’a yerleştirilmesini değerlendirerek, “Bu gerçek bir demografik kriz haline geldi, çünkü Ukrayna yarımadasının Ruslar tarafından sömürgeleştirilmesi, Rus işgaline karşı çıkan Ukrain ve Kırım Tatarlarının zulme uğraması, alıkonulması ve zorla yarımadanın dışına itilmesi ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.” dedi.

KIRIM’DA YASA DIŞI OLARAK KALAN RUS VATANDAŞLARININ AKİBETİNİN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Resmi verilere göre yaklaşık 100 bin Ukrayna vatandaşının Kırım Yarımadası’nı terk etmek zorunda kaldığını belirten Taşeva, “Kırım işgalden kurtarıldıktan sonra Ukrayna hükumetinin karşı karşıya kalacağı öncelikli zorluklardan biri, bunca zamandır işgal altındaki Kırım Yarımadası’nda yasa dışı olarak kalan Rus vatandaşlarının akıbetini çözmek olacaktır. Nitekim bu konu şimdiden gündeme getirildi ve en acil olanlardan biri olarak kalmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/kirim/kirim-i-100-bin-ukrayna-vatandasi-terk-etmek-zorunda-kaldi/461876/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir