Japon şirketler, Türkmenistan’da sanayi tesislerini inşa edecek

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov başkanlığındaki Türkmenistan heyeti, 21-24 Aralık 2022 tarihlerinde Japonya’ya çalışma ziyaretinde bulunuyor.

Türkmenistan heyeti, ziyaret çerçevesinde, ekonomik işbirliği konulu Japon-Türkmen ve Türkmen-Japon komitelerinin 14. ortak toplantısına, 9. “Orta Asya + Japonya” Diyaloğu Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov başkanlığındaki Türkmenistan heyeti, bir dizi temaslarda bulundu. Türkmen heyeti,  Japonya İhracat ve Yatırım Sigortası Kurumu (NEXI) İcra Direktörü Atsuo Kuroda, Kawasaki Heavy Industries Ltd. Başkanı  Tatsuya Vatanabe, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) Başkanı Nobumitsu Hayashi ve Japonya Dış Ticareti Geliştirme Örgütü (JETRO) CEO’su Nobuhiko Sasaki ile görüşmelerde bulundu.

Görüşmelerde, Japon şirketlerinin Türkmenistan’da bir dizi sanayi tesislerinin inşa etmesine yönelik konular ele alındı. Özellikle, doğalgazdan benzin üreten 2.tesisi inşa etmesi konusu ele alındı.

Türkmenistan’da uygulanması planlanan gaz kimya, ulaşım ve tarım alanlarındaki öncelikli ortak projeler hakkında da yapıcı bir görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkmen tarafı, Türkmenistan’da iş yapmak üzere küçük ve orta ölçekli Japon işletmelerini ve Japonya’ya Türkmen işletmelerini çekmek için Türkmenistan’da JETRO ofisi açma olasılığını incelemeyi teklif etti.

JETRO Genel İcra Direktörü, çeşitli faaliyet alanlarında uygulanan projelerde aktif rol almaya hazır olduğunu beyan ederek, Türkmenistan ile karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini artırma konusunu teyit etti.

 

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir