Orta Asya ülkelerinin ilk medya forumu Kazakistan’da başladı

Birinci Orta Asya Medya Forumu 20-21 Aralık tarihlerinde Astana’da gerçekleştiriliyor. Etkinliğin amacı, Orta Asya’da tek bir medya alanının oluşmasına katkıda bulunmaktır.

Kazak basınında yer alan habare göre, bölgede ilk kez  yeni medyanın gelişimi ve yapay zeka teknolojileri değerlendirilecek. Uzmanlar bu alandaki gözlemlerini ve deneyimlerini paylaşacaklar.

Medya etkinlikte 100’ün üzerinde davetli konuşmacı yer alacak. Bunlar dünyaca ünlü Pulitzer Ödülü’nü kazananlar, dünya politikacıları, uluslararası ve yerel gazeteciler, uluslararası kuruluşların başkanları ve yetkili medya uzmanları yer almaktadır. Medya Forum’da Türkiye Cumhuriyeti 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konuşmacı olarak katıldı.

Ayrıca yalan haberlerle mücadele, bilgi güvenliğini sağlamaya yönelik bölgesel ve küresel işbirliği olanakları, medya okuryazarlığı ve medyada kadının rolü konularına özel önem verilecektir.

 

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/orta-asya-ulkelerinin-ilk-medya-forumu-kazakistanda-basladi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir