Barikatların Kaldırılması Can Kaybına Neden Olabilir

Salı 20 Aralık 2022 11:16

Kosova Başbakanı Albin Kurti,  kuzeyde barikatların  uzun bir süre tolere edilemeyeceğini söyledi, ancak bu barikatların kaldırılmasının mağdursuz geçmeyeceğinden  endişeli olduklarını, bunun için de çok dikkatli davranmaları sebebinin bundan kaynaklandığını belirtti.

Britanya’nın “The Guardian “ gazetesine verdiği bir demecinde Kurti, “Endişemiz, bu barikatların kaldırılmasının mağdurları dışlayamayacağı yönündedir. Bu nedenle, istikrarsızlığın olmayacağından ve barış ile güvenliğin sağlanacağından emin olmak için mümkün olduğunca dikkatli olmak istiyoruz”.

 “ Herşeye rağmen  bu yasal ve anayasal ihlali ömür boyu bırakamayız.  Bu mümkün olduğunca en kısa zamanda sona ermeli” dedi.

Kurti, barikatların kaldırılması konusunda hem ABD hem de AB’nin hemfikir olduğunu sözlerine ekleyerek, ancak bunun Belgrat tarafından nasıl kullanıldıği ve suistimal edildiği konusunda da endişeli olduklarını ifade etti.

Hükümet Başkanı bu demecinde, “Batılı ortaklarımızın ve dostlarımızın endişesinin Belgrat’ın Moskova ile olan bağları olduğunu düşünüyorum. Gerginliğin artması durumunda nasıl devreye gireceklerini  bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu arada Kosova’nın kuzey kesimi, eski polis memuru Dejan Pantiç’in tutuklanmasını protesto işareti olarak Sırplar tarafından barikatlar kurulmasından on bir gün sonra bile engellenmeye devam ediyor.

Rudare’de barikatların kurulduğu 10 Aralık Cumartesi gününden bu yana, kaldırılması yönündeki uluslararası çağrılara rağmen barikatlar orada olmaya devam ediyor. Jarinje ve Bërnjak’taki sınır noktaları kapalı olmaya devam ederken, geçen hafta yerel Sırplar tarafından toplam dokuz barikat kurulduğu duyuruldu.
 

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir