TİKA Ukrayna Ofisi Rus saldırılarından etkilenen anaokulunun tadilatını yaptı

TİKA Ukrayna Program Koordinasyon Ofisi, Rus saldırılarına maruz kalan ve can güvenliği tehlikesi yaşayan Ukraynalılara yönelik desteğini sürdürüyor. TİKA Ukrayna Ofisi, başkent Kıyiv’de işgalciler tarafından tahrip edilen Kazka Anaokulunun tadilatını gerçekleştirdi.

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ukrayna Ofisi, Rus saldırıları altındaki Ukrayna’ya yardım etmeye devam ediyor. Okuldaki fiili şartların tamamlanmasının ardından düzenlenen törene; Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ve yetkililer katıldı.

Sağlık, hijyen, barınma ve gıda gibi insani ihtiyaç sağlayan TİKA, Rus saldırıları yüzünden tahrip olan anaokulun tadilatını gerçekleştirdi. TİKA, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv Bölgesinin Borodyanka ilçesindeki Kazka Anaokulunun tadilatı, ekipman desteği ve sığınak yardımı yaptı.

TİKA RUS SALDIRILARI ALTINDAKİ UKRAYNA’YA YARDIM EDİYOR

Kazka Anaokuluna sığınak yapılmasıyla birlikte 250 Ukraynalı çocuk eğitimine devam edecek. TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kırım Haber Ajansına (QHA) yaptığı açıklamada, büyük oranda hasar gören Kazka Anaokuluna ekipman desteği sağlayarak, can güvenliği tehlikesi yaşayan çocuklar için sığınak yapacaklarını aktarmıştı.

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir