Türkmenistan ile Azerbaycan logistik alanında işbirliğini güçlendirecek

Türkmenistan’ın “Türkmen Lojistik” Birliği ile Azerbaycan Nakliye Şirketleri Derneği arasında mutabakat zaptı imzalandı. Sözkonusu muhtıra, Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan’dan temsilcilerin katılımıyla Avaza ulusal turizm bölgesinde düzenlenen iş toplantısında imzalanmıştır.

Mutabakat zaptı, bilgi işbirliğini geliştirmeyi ve ortakların seçiminde pratik yardım sağlamayı mümkün kılar. Ayrıca, Mutabakat Zaptı hükümleri, birlik üyeleri arasındaki ortaklıkları ve ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Türkmenistan’ın “Türkmen Lojistik” Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, iş çevrelerinin üçlü toplantısı, üç ülkenin devlet kurumlarından, özel şirketlerinden ve diğer departmanlarından 30’dan fazla delegeyi bir araya getirdi.

Toplantıya “Türkmen Lojistik” Birliği Başkan Yardımcısı, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve diğer katılımcılar tarafından sunumlar yapıldı.

Türkmenistan ile Azerbaycan kargo ve lojistik operasyonların son zamanlarda gözle görülür şekilde arttığı Lapis Lazuli ulaşım ve transit koridoruna katılımcı ülkelerdir.

Sonuç olarak, imzalanan mutabakat, Hazar’ın iki komşusunun ulaşım potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik bir başka önemli pratik adım olacaktır.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-azerbaycan-logistik-alaninda-isbirligini-guclendirecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir