Japonya ve Orta Asya ülkeleri Dışişleri Bakanları Tokyo’da bir araya gelecek

“Orta Asya + Japonya” formatındaki dışişleri bakanları toplantısı 24 Aralık’ta Tokyo’da yapılacak. 9.kez yapılacka olan toplantı, Japonya Dışişleri Bakanı Hayashi Yoshimasa başkanlığında Iikura House’da yapılacak.

Japonya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bir basın açıklamasına göre, Japonya, Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan’ın diplomatları bölgede sürdürülebilir kalkınma konularını görüşecek, Afganistan’daki durumu ve uluslararası gündemdeki diğer konuları ele alacak.

Japonya bir süredir bu toplantıya hazırlanıyor ve bu toplantının tüm karşılıklı çıkar alanlarında somut bir ortaklığın yolunu açacağını umuyor.

Japonya Dışişleri Bakanı da “Orta Asya + Japonya” forumu çerçevesinde Orta Asya ülkelerinden meslektaşları ile ikili görüşmeler yapacak.

Dışişleri Bakanları en son Mayıs 2019’da Tacikistan’da bir araya gelmişti.

“Orta Asya + Japonya” Diyalogu, bölgesel işbirliğini teşvik etmek için 2004 yılında Japonya tarafından oluşturulmuştur. Orta Asya ülkelerinin bağımsızlıklarından bu yana geçen otuz yıldaki gelişimini dikkate alan Japonya, Orta Asya ülkeleri ile yakın işbirliği yapmaktadır.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/japonya-ve-orta-asya-ulkeleri-disisleri-bakanlari-tokyoda-bir-araya-gelecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir