İtalya, Fransa ve ABD’den Ukrayna’ya savunma desteği

İtalya ve Fransa, Rus saldırıları altındaki Ukrayna’ya SAMP/T model hava savunma sistemi göndereceğini duyurdu. Ayrıca ABD’li üst düzey yetkililere göre karşı saldırılarda kullanılması için Patriot savunma sistemi bataryaları için çalışmalara başlandığı kaydedildi.

Avrupa ülkeleri Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne karşı savaş başlatan işgalci Rusya’ya karşı tepki çekmeye ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna’ya askeri destek sağlamaya devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Voldodımır Zelenskıy çeşitli platformlarda Batılı ülkelere askeri destek sağlamaları için çağrıda bulunuyor.

İTALYA VE FRANSA UKRAYNA’YA HSS GÖNDERECEK

Ukrayna’ya askeri alanda destek sağlamaya devam eden ülkelerden yeni bir hamle daha geldi. Ukrayna müttefiki hava savunma sistemi (HSS) tedariki yapacağını duyurdu. Avrupa ülkelerinden İtalya ve Fransa Ukrayna’ya SAMP/T model HSS göndereceğini açıkladı.

ABD’NİN UKRAYNA’YA ASKERİ YARDIMI SÜRÜYOR

Öte yandan ABD’li üst düzey yetkiliye dayandıran ABD basınına göre, hükumetin Patriot savunma sistemi bataryaları için çalışmalara başlandığı ifade edildi. Yetkililer resmi duyurunun bu hafta içerisinde yapılacağını kaydetti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın konuyla ilgili olarak bir araya geldiği belirtildi.

ABD, Rus saldırıları altındaki Ukrayna’ya en çok askeri destek sağlayan ülke olarak bildiriliyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/italya-fransa-ve-abd-den-ukrayna-ya-savunma-destegi/465304/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir