Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy uyardı: Rusya Kıyiv’e yine saldıracak!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, işgalci Rusya’nın Şubat 2022’de olduğu gibi yine başkent Kıyiv’e saldırı hazırlığı yaptığını aktardı.

Kremlin yönetimi eylül ayında ülke genelinde seferberlik ilan ederek orduya yaklaşık 300 bin yeni asker topladı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, The Economist gazetesine verdiği röportajda; Rus işgal güçlerinin yine Kıyiv’e saldırmaya hazırlandığını ifade etti. Genelkurmay Başkanı Zalujnıy, “Rusya’nın seferberliği işe yaradı. Ordularındaki büyük sorunlardan dolayı bu insanların savaşmayacağı konusundaki iddialar doğru değil. Onlar savaşacak. Çarları onlara savaşma emri veriyor ve onlar savaşacaktır. İki Çeçenistan Savaşının tarihini araştırdım, aynı şekilde hareket etmişlerdi. Belki donatımları çok iyi değil ama yine de bizim için sorun oluşturuyorlar. Tahminlerimize göre 1.2-1.5 milyon kişilik bir rezervleri var… Ruslar yaklaşık 200 bin yeni asker hazırlıyorlar. Kıyiv’e tekrar saldıracaklarından hiç şüphem yok.” dedi.

İŞGALCİ RUSYA, ASKERİ YIĞINAĞA DEVAM EDİYOR

Zalujnıy Rusya’nın yeni bir saldırı için Ukrayna sınırlarına insan ve askeri teçhizat yığdığı ve işgalcilerin Ocak ayında veya ilkbaharda Donbas, güney ve kuzeyden büyük saldırı başlatabileceğini belirtti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/ukrayna-genelkurmay-baskani-valeriy-zalujniy-den-uyari-rusya-kiyiv-e-yine-saldiracak/465388/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir