Dmıtro Kuleba: Ukrayna’nın karanlığa gömülmesi gerçekçi bir senaryo

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Ukrayna’daki genel elektrik kesintisinin gerçekçi bir senaryo olduğunu açıkladı. Rusya’nın enerji tesislerine yönelik kitlesel saldırıları, kış aylarında Ukrayna hükümetini ve halkını büyük sorunlarla karşı karşıya bıraktığını kaydetti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde, Rusya’nın enerji altyapısını vurmasıyla birlikte başlayan ve Ukrayna halkını ciddi enerji kriziyle karşı karşıya getiren konu hakkında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba açıklamalarda bulundu.

ÜLKE KARANLIĞA GÖMÜLSE DAHİ HALK ÜLKEYİ TOPLU BİR ŞEKİLDE TERK ETMEYECEK

Kuleba, Ukrayna’daki genel elektrik kesintisinin gerçekçi bir senaryo olduğunu aktarırken; ülke karanlığa gömülse dahi halkın ülkeyi toplu halde terk etmeyeceğini inandığını söyledi. Halkın, odunla ısınmanın mümkün olduğu kırsal kesimlere akın edeceğini ekledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Ukrayna’nın bu kışı en az zararla geçirebilmesi için insani yardıma, özellikle jeneratör ve trafoya ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/kuleba-ukrayna-halki-karanliga-gomulse-de-ulkeyi-terk-etmeyecek/464775/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir