AB’den İran’a yeni yaptırım kararı

Avrupa Birliği (AB), İran’a yönelik yaptırımlar kapsamında, iki ayrı listeye toplamda 24 kişi ve 5 kuruluşu ekledi.

AB Dışişleri Bakanlığı Toplantısından sonra, İran’da Molla rejimine karşı halkın ayaklanmasına neden olan Mahsa Emini’nin ölümünün ardından ülke çapına yayılan protestolara yapılan müdahalelerle ilgili 20 kişi ve bir kuruluşun yaptırım listesine eklendiğini açıkladı. Listedeki 20 kişi içerisinde, İranlı Tümgeneral Abdurrahim Musevi ve ona bağlı komutanlar, İran İçişleri Bakan Yardımcısı Mecid Mirahmadi, İran Radyo ve Televizyon Kurumu (IRIB) Direktörü Peyman Cebelli ve yardımcısı Muhsin Burmahani ile bazı muhabirler, Meclisi üyesi Ahmed Hatemi gibi önemli isimler yer alıyor. Sözü geçen kuruluşun ise IRIB İran Radyo ve Televizyon Kurumu olduğu belirtildi.

İŞGALCİ RUSYA’YA YARDIM EDEN KİŞİ VE KURULUŞLAR DA LİSTEDE

AB’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını tehdit eden kişilere de yer verdiği yaptırım listesine, İran Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hamid Vahedi, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşta kullandığı insansız hava araçlarının tedarik ve geliştirilmesini üstlenen 4 kişi eklenirken, İran Devrim Muhafızları Ordusu için İHA’larla ilgili araştırma geliştirme ve üretim işlerini üstlenen 4 kuruluş da dahil edildi.

AB, 17 Ekim 2022’de İranlı 11 kişi ve 4 kuruluşa ve 14 Kasım2022’de 29 kişi ve 3 kuruluşa yaptırım uygulama kararı almıştı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/ab-den-iran-a-yeni-yaptirim-karari/464759/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir