Ünlü ABD’li sanatçı Doğu Türkistan için söyledi

Uzun yıllar müzik dünyasında Michael Jackson’ın vokalisti olarak tanınan ve dünyanın en güçlü sesleri arasında gösterilen Della Miles, Çin rejimi tarafından soykırıma maruz kalan Uygur Türkleri için harekete geçti. Miles çektiği klipte, Doğu Türkistan’da devam eden soykırım, işkence ve asimilasyona dikkat çekti.

Dünyaca ünlü ABD sanatçısı, 2008’de Türkiye’de Müslüman olan ve Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok sanatçının vokalistliğini yapan ABD’li sanatçı Della Miles, Doğu Türkistan’daki Çin vahşeti ve Uygur Soykırımı’nı anlatan “East Turkistan/Doğu Türkistan” isimli ilk uluslararası şarkısını yayımladı. Sözlerinin güfte yazarı Turgay Evren’e ait olduğu şarkı Miles’in muhteşem ses performansıyla seslendirildi. Şarkı kısa sürede yerli ve yabancı izleyicilerinin beğenini toplamaya devam ediyor.

Miles’in “East Turkistan/Doğu Türkistan” isimli şarkının yayımlanmasının ardından, Türk sanatçıların Doğu Türkistan’da yaşanmakta olan soykırım ile ilgili neden bu kadar sessiz kaldığı ise tartışmaya neden oldu.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/unlu-abd-li-sanatci-dogu-turkistan-icin-soyledi/464785/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir