Belarus ordusu alarm durumuna geçti

Belarus’un Putin kuklası lideri Aleksandr Lukaşenko‘nun orduya olağanüstü tatbikat için emir verdiği öğrenildi. Belarus Savunma Bakanlığının açıkladığı tatbikat, ordunun savaş hazırlığı içinde olduğunu gösterdi.

Belarus ordusu, Belarus diktatörü Aleksander Lukaşenko’nun emriyle birliklerinin savaşa hazır olup olmadığını belirlemek maksadıyla tatbikat gerçekleştirilecek. Tatbikat kapsamında Belarus ordusu, birliklerin kısa sürede belirlenen bölgelere ilerlemesi, teçhizat kullanımı, güvenlik ve savunmayı organize etmesi hususunda faaliyette bulunacak. Ayrıca ordu tatbikat kapsamında, Neman ve Berezina nehirleri üzerinde köprü geçitleri de inşa edecek.

PUTİN’İN KUKLASI LUKAŞENKO, İŞGALCİ RUSYA’YA DESTEK VERECEK Mİ?

Lukaşenko yönetimi, 24 Şubat 2022’de Ukrayna’da başlayan Rus saldırganlığı ve işgal girişimi kapsamında savaş suçlusu Putin’e en yakın desteği veren hükumet olarak biliniyor. Putin’in savaş suçlarına ortak olan Lukaşenko, Ukrayna’ya yapılan saldırılar karşısında Kremlin’in bir numaralı destekçisi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/belarus-ordusu-savas-tatbikati-icin-alarm-durumuna-gecti/464991/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir