Ukrayna, hava sahasını Patriot füze savunma sistemiyle koruyacak

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi devam ederken Amerika Birleşik Devletleri’nin üst düzey yöneticilerinden biri, Patriot füze savunma sistemini Ukrayna’ya gönderme planlarının tamamlandığını söyledi. Yetkili, bu hafta planın açıklanacağını iddia etti.

Ukroboronprom, yeni üretilecek ve menzili 1000 km olacak İHA’ların çalışmalarını sürdürürken iki ABD’li yetkilinin vermiş olduğu bilgiye göre Amerika Birleşik Devletleri, Patriot füze savunma sisteminin Ukrayna’ya gönderilmesi planlarında sona geldi.

Füze savunma sistemi planının uygulanması için Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’dan önce Savunma Bakanı Lloyd Austin’in onayı gerekiyor. Yetkililerin CNN’e vermiş olduğu demeçte, onayın beklendiği aktarıldı.

Patriot, Ukrayna’ya yollanmış en etkili uzun menzilli savunma silah sistemi olacak. Yetkililer, sistemin Doğu Avrupa’daki NATO ülkeleri için de hava sahasının güvenliğini sağlamaya yardımcı olacağını vurguladı.

Amerikalı yetkililer, planlar tamamlandıktan sonra Patriot’ların hızla sevk edileceğini, Ukraynalıların bu sistemi kullanmak için Almanya’nın Grafenwoehr kentindeki ABD Ordusu üssünde eğitileceğini söyledi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/ukrayna-hava-sahasini-patriot-fuze-savunma-sistemiyle-koruyacak/465079/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Üsküp’ün bilinen doktorlarından Aliya Ziza vefat etti

Üsküp’ün tanınmış doktorlarından Aliya Ziza geçirdiği ani rahatsızlığın ardından hayata gözlerini yumdu. Merhum Aliya Ziza, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir