Avaza Zirvesi: Enerji Bakanları toplantısı

Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin ilgili daire başkanları bugün ilk üçlü zirvenin arifesinde Avaza Ulusal Turizm Bölgesi’nde düzenlenen toplantıda enerji sektöründe işbirliğini geliştirme konuları ele aldı.

Uluslararası Atavatan Türkmenistan Dergisi’nin de hazır bulunduğu toplantıya, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Çarımurat Purçekov, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Azerbayjan Enerji Bakanı Parviz Şahbazov katıldı.

Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye Devlet Başkanlarının bir dizi önemli anlaşmanın imzalanmasıyla sonuçlanacak olan ilk zirvesinin, üç ülke arasında stratejik enerji sektöründeki ilişkilerin geliştirilmesine yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.

Üst düzey görüşmelere yönelik hazırlıkların bir parçası olarak, üç ülkenin Enerji Bakanları, uzun vadeli, karşılıklı yarar temelinde inşa edilen çok yönlü işbirliğinin belirli yönlerini, daha önce varılan anlaşmaların uygulanmasını ve ayrıca yeni ortak projeler uygulama olasılığını değerlendirdi.

Aralarında Uluslararası Atavatan Türkmenistan Dergisi olmak üzere Türkmen ve Türk basınına açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan arasındaki enerji iş birliğinin daha da gelişmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Dönmez Avaza’da çok yararlı ve faydalı görüşmelerinin olduğunu belirterek, Hazar Denizi’nin Batı ile Doğu yakasını enerji projelerin ile birleştirmek istediklerini belirtti. Bunun elektrik, elektrik nakil hatları ve petrol ve doğalgaz hatları olabileceğini ifade etti.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/avaza-zirvesi-enerji-bakanlari-toplantisi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir