Ukrayna Başbakanı: Rusya bizi karanlığa gömmek istiyor

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, işgalci Rus saldırıları nedeniyle ülkesinde doktorların karanlıkta ameliyat yaptıklarını, öğretmenlerin karanlıkta ders verdiğini ve kadınların karanlıkta doğum yaptığını bildirdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın eşi Olena Zelenska, dünyaya işgalci Rusya saldırılarından tahrip edilen ve yıkılan hastanelerin onarımı için destek çağırısında bulundu.

Ukrayna Rusya savaşı 10’uncu ayı geride bıraktı. Bu süreçte bir çok şehir, kasaba, hastane, okul ve önemli yerler büyük hasar gördü. Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen “Ukrayna Halkıyla Dayanışma” konferansında değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, işgalci Rusya’nın saldırılarından dolayı ülkesinde doktorların karanlıkta ameliyat yaptığını belirtti. Öğretmenlerin karanlıkta ders verdiğini ve kadınların karanlıkta doğum yaptığını ifade ederek “Ruslar enerji sistemimizi yok etme niyetlerinden vazgeçmeyecekler. Rusya bizi karanlığa gömmek istiyor” dedi.

“ÖZGÜR UKRAYNA’YI VE UKRAYNALILARI HİÇBİR ZAMAN ANLAYAMADILAR”

Rusya’nın Ukrayna’ya büyük bir yıkım getirdiğini anlatan Şmıgal “Bu yıkımı gördünüz ama aynı zamanda özgürlük için savaşan ve savaşmaya devam edecek cesur Ukraynalıları da gördünüz. Ortaklarımızın yardımıyla Rus ordusunu savaş alanında yenilgiye uğratmayı başardık. Rusya, Ukrayna’yı alamayacağını anladı. Amaçlarının Ukraynalıları karanlık ve soğukta bırakmak olduğunu açıkça söylüyorlar. Bizi boyun eğmeye ve teslim olmaya zorlayacaklarını düşünüyorlar. Özgür Ukrayna’yı ve Ukraynalıları hiçbir zaman anlayamadılar. Rusya bize işkence etmek ve bizi terörize etmek istiyor. Bu şekilde pes edeceğimizi düşünüyorlar. Ukraynalılar cesur bir şekilde direniyor” ifadelerini kullandı.

ZELENSKA’DAN HASTANELERİN ONARIMI İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın eşi Olena Zelenska ise ülkede yaşanan yıkımı anlatmanın mümkün olmadığını ve işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya her gün binlerce füze attığını belirterek, ülkede bin 700 okulun hava saldırıları sonucu yıkıldığına dikkati çekti. Zelenska, binden fazla hastanenin de topçu atışlarıyla tahrip edildiğini anlattı. Herkesi harekete geçmeye çağıran Zelenska, hastanelerin onarımı için destek çağırısında bulunarak “Bu zafer yolunda lütfen bize katılın. Ülkede mümkün olan en kısa sürede barışın sağlanmasını ve Ukraynalıların Rus işgalinden kurtulmasını ümit ediyorum” dedi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/ukrayna-basbakani-rusya-bizi-karanliga-gommek-istiyor/465096/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir